Opel Corsa C alufelni

A Opel Corsa C megfelelő tisztítása

A keréktárcsák gyártási technológiájáról, felszereléséről, típusairól és nyári, téli változatairól nagyon sok szó esik, azonban csak kevés helyen lehet olvasni a tisztításuk fontosságáról. Kétség sem fér hozzá, hogy a megfelelő módon karbantartott Opel Corsa C alufelni hosszú évekig megtartja a csodálatos külsejét, még szebbé varázsolva a verdát.
Biztosan sokan megfigyelték már, hogy mennyire hamar piszkossá válnak a keréktárcsák. Nem is meglepő ez, hiszen az utak legtöbbször porosak, nedvesek és koszosak, illetve a féktárcsa porszemcséi, a homok és az útra szórt só is nagyon gyorsan rátapad a felnire.

Az Opel Corsa C alufelni eredeti csillogása szerencsére megőrizhető, ha az ember havi szinten legalább háromszor, maximum négyszer sort kerít a tárcsák tisztítására. Persze itt is sok függ attól, hogy mire és hányszor is használja a kocsiját a tulajdonos.
Ha a rendszeres karbantartás elmarad, az Opel Corsa C alufelni visszafordíthatatlanul károsodik a rozsdásodás miatt, aminek akármilyen fém ki van téve. Akkor mire is kell vigyázni, hogy a kellék nagyon sokáig olyan állapotban maradjon, mintha teljesen új lenne? Az Opel Corsa C alufelni élettartamát optimalizálni lehet bizonyos trükkökkel és jól bevált módszerekkel.

Így történik a Peugeot 3008 alufelni tisztítása

A tisztítás során szükséges pár dologra odafigyelni. Például csakis akkor szabad nekikezdeni a takarításnak, amikor az Peugeot 3008 alufelni pihent egy kicsit, tehát nem meleg. A tartósság megőrzése érdekében tanácsos kerülni az olyan autómosókat, ahol savtartalmú szereket is használnak. Erre érdemes mindig rákérdezni a személyzetnél, akik mindenben segítenek.
Természetesen a tisztításnál szóba sem jöhetnek olyan anyagok, amit fémtisztítót, acélgyapotot vagy olyan anyagokat tartalmaznak, amik megkarcolhatják a tárcsát. Egy matt festésű Peugeot 3008 alufelni esetében pedig polírozót sem szabad bevetni. Továbbá nem szabad króm polírozót alkalmazni, vagy bármely más, krómtisztító szert. Szükséges még elkerülni az 1 bar nyomásnál erősebb vízsugarat, hiszen az is árthat a kellék felületének.