hőálló tömítés

A hőálló tömítés kályhákhoz ajánlott

A szilikon alapanyagú termékek alkalmazásának területei leginkább az építőiparban közismertek, de ezek a típusok nem applikálhatóak mindenféle helyre. A kályhák és tartozékaik esetében ajánlott a hőálló tömítés bevetése, mert ez az azbesztmentes anyag akár 1500 Celsius fokot is kibír, mégpedig repedezés és töredezés nélkül.

Ez a méltán nagy népszerűségnek örvendő termék olyan műanyag flakonban kerül kereskedelmi forgalomba, ami az adagoló felhelyezését követően, igen könnyűvé teszi a felvitelt a megfelelő helyre.

Oda kell figyelni viszont a felület állapotára, hogy legyen száraz, tiszta, por- és zsírmentes, mert egyébként a tapadás nem lesz effektív. A hőálló tömítés alkalmas továbbá olyan helyen lévő nyílások és fugák lezárására, ahol a magas hőmérséklet miatt más masszák nem hoznák meg az optimális megoldást.

A szilárd és a gáz halmazállapotú tüzelőanyagok égetésekor a keletkezett füst elvezetése is biztonságos kell legyen, ezért a füstcsövekhez is a hőálló tömítés a leginkább megfelelő.