A faragasztó számos pozitív tulajdonsága

A ház körüli munkák elvégzését a minőségi alapanyagok és eszközök nagyban megkönnyítik. A felhasználás kész faragasztó a Henkeltől jól jön minden barkácsolónak, legyen akár kezdő, haladó vagy igazi profi. A szóban forgó faragasztó vizes diszperziós, a száradása után áttetszővé válik. A használatával rengeteg időt és energiát spórolhat meg, hiszen nagyon gyorsan szárad és köt.

Abban az esetben, ha a munkálatok azt kívánják, hogy a ragasztott felület hamar terhelhetővé váljon, a faragasztónak nincsen párja. Műanyagok és fafelületek ragasztására tökéletes, egyaránt használhatja fugázásra, dekorációs ragasztásra, illetve szerelési munkálatoknál. Arra figyeljen oda, hogy a használata során a hőmérséklet mindenképp érje el a 14 Celsius fokot, tehát a szobahőmérsékletet. A faragasztó felvitelének a módja csak Öntől függ, hiszen igényei és céljai szerint használhat hozzá ecsetet, nagyobb hengert vagy kenőlapot. A megfelelő szilárdságot 1-2 óra alatt éri el, de ha lehet, pihentesse legalább 8 órát.

Az sem gond, ha némi ragasztó felesleg marad a megmunkált felületen, hiszen azt könnyen eltávolíthatja némi vízzel, viszont, ha már megszáradt már jóval nehezebb dolga lesz, hiszen a faragasztó maradékot csak mechanikus módszerrel tüntetheti majd el. A tárolása során mindig figyeljen oda a hőmérsékletre, hiszen a Pattex faragasztó fagyveszélyes! Ne tegye semmilyen vasból készült szerszám közvetlen közelébe az elszíneződés elkerülése végett! Miután felbontotta a ragasztót, az 12 hónapig őrzi meg a minőségét.