okos ajtózár

Többféleképpen programozható okos ajtózár

Az okos készülékek világát éljük és ez a technológia ma már kiterjed a különféle ajtózár típusokra is. Bár legtöbben még a hagyományos zárrendszereket használják, az okos ajtózár egyre nagyobb teret nyer. Ez a típus már intelligens technológiát alkalmaz, így lehetővé teszi, hogy a felhasználók távolról is képesek legyenek nyitni vagy zárni az ajtót, az okostelefonjuk segítségével. Tulajdonképpen ez a lényege, tehát az alapfunkció, de tartozhatnak hozzá további extra lehetőségek is.

Ilyen például az, hogy az okos ajtózár esetében naplózni lehet a használatot, vagyis nyomon követhető, hogy ki mikor lépett be az adott helyiségbe. Megadható mindenkinek egy egyedi kód és még az is beállítható, hogy az milyen időszakokban használható. A bejárónő például csak azon az egyetlen napon mehet be, amikor a munkaprogramja van, máskor nem. Továbbá, az okos ajtózár úgy is beprogramozható, hogy a zár automatikusan feloldjon, amikor egy adott okos telefont érzékel a közelben. Furcsa dolog a technika, hogy ilyenekre képes!

Szakember feladata a kilincs felhúzós zár javítás

Az utóbbi években nagyon populáris lett a kilincs működtetésű zár, ami nagyszerű mechanizmusok mentén működik, de néha azért előfordul, hogy meghibásodik. Ilyen esetekben célszerű szakértő segítségét kérni, a kilincs felhúzós zár javítás ugyanis nem egyszerű munka. Ilyen zárakkal találkozhatunk fa és műanyag bejárati ajtókon, hiszen elsősorban ezeken a nyílászárókon használatosak. Kitűnő biztonságot nyújtanak a betörések ellen, hiszen a kilincs felhúzásakor egyetlen mozdulattal tolhatjuk fel a zárdobozban lévő szerkezet segítségével a záráshoz szükséges rudakat.

Majd a kulcs elfordításával zárhatjuk az ajtót, nyitáskor pedig elég, ha elfordítjuk a kulcsot. Amikor szükségessé válik a kilincs felhúzós zár javítás, akkor a szakember általi javítás vagy pedig egy új zár megvásárlása mellett döntünk. Mindkettő pénzbe kerül, így meg lehet fontolni, hogy melyik a költséghatékonyabb megoldás. Valószínűleg a kilincs felhúzós zár javítás kerül majd kevesebbe, de ha újat akarunk, akkor egyszerűen beszerezhetjük.