műanyag ablakok

Tényleg lehet spórolni a hőszigetelő ablakokkal?

Mindig lényeges volt az energiatakarékosság, de a jelenlegi válságos időkben, amikor az árak konkrétan az egekben vannak, még inkább fontos. Örülhetünk, ha ki tudjuk fizetni a lakásunk fenntartásának árát és minden lehetőséget szívesen veszünk, ami ebben a segítségünkre van. Hosszú távon jelentős összegeket lehet spórolni a fűtési költségeken hála a műanyag ablakok kiváló hőszigetési teljesítményének. Mert hiába zárnak jól a jelenlegi ablakok, ha nem megfelelő a hőszigetelő tulajdonságuk, akkor kicsit az utcát is fűtjük télen.

Nyilvánvaló, hogy ez nem spórolás, sokkal inkább pazarlás. Ennek pedig véget kell vetni, ha nem akarjuk a pénzt két kézzel kidobni az ablakon. A VEKA profilok azért jelentenek jó választást, mert a többkamrás technikának köszönhetően, kimondottan alacsony a hőátbocsátási értékük. Ezekkel fűtési energiát takaríthatunk meg, így csökkenhetnek a fűtési költségek. Havi szinten jelentős összeget spórolhatunk meg a jól záródó és kiváló hőszigetelésű műanyag ablakok beépítésével.

A lakás alapterületétől és a fűtési szokásoktól függően, akár már egyetlen év alatt is megtérülhet a befektetés költsége. A költséghatékony használat mellett, ezeknek a nyílászáróknak több előnyük is van. Először is, nem vetemednek meg, nehezebben deformálódnak, mint a fából készült változatok, a hangszigetelési értékük is lényegesen magasabb, tehát kizárják az utca zaját az otthonunkból. Nagyon jól jön az utóbbi tulajdonság is ebben a zajos világban, amikor megállás nélkül suhannak el az autók, esetleg még a kamionok is az ablakok alatt.

A VEKA profilok nagyobb biztonságot adnak, hiszen különleges vasalatokkal, kilincsekkel, üvegekkel lehet ellátni ezeket, amelyek jelentősen megnehezítik a betörők dolgát. Ráadásul több mint 50 színben és széles fadekor választékban kaphatóak, amelyek egyedi megoldásokra adnak lehetőséget. Nagy előnyük továbbá a műanyag nyílászáróknak az is, hogy nem igényelnek karbantartást, nem kell csiszolni, festeni, mint a fából készült változatokat, illetve könnyen tisztíthatóak.