covid hajhullás

Támogassuk a hajat COVID hajhullás esetén!

Több nagyobb betegség után is megeshet, hogy elkezd hullani a hajunk. Ez lehetséges azonnal a megbetegedés után, de pár hónap múlva is elkezdődhet. Például a koronavírus után is az emberek nagy részénél megjelent ez a fajta veszteség, nevezzük úgy, hogy COVID hajhullás, ami gyógyítható, ha támogatjuk a testünket vitaminokkal, a fejbőrt pedig hajápoló készítményekkel. Nem szabad mindjárt pánikba esni, ne csináljunk magunknak pszichés gondot ebből a sok aggódással, hanem inkább tegyünk a COVID hajhullás ellen!

A megnövekedett stressz a pandémia alatt fokozott hajvesztéshez vezethet a szakértők szerint, szóval inkább próbáljunk meg lazítani! Persze lehet más betegségek mellékhatása is ez, ami felhívja a figyelmünket, hogy ápoljuk a hajat kellőképpen. Ha ez a hullás pár hónap alatt nem javul, akkor viszont látogassuk meg az orvost és kérjük, hogy derítse ki az okot, hogy a gyökerétől lehessen elkezdeni gyógyítani. A COVID hajhullás orvosolható, csak picit több figyelem és ápolás kell a hajunknak.

A hajhullás hormonális okai idővel megszüntethetőek

A hajhullás nemcsak férfiaknál, hanem nőknél is megeshet és mindkettőnél lehetséges ok a hormonok zavara. Serdülőkorban a lányoknál a menstruáció kezdetekor, fiúknál pedig a hang mutálásától van, hogy a hormonrendszer megbolydul és zavar keletkezik benne. A hajhullás hormonális okai közé tartozik a terhesség utáni, az androgén hormonok, a klimax, a fogamzásgátlók és az örökölt tényezők is.

Ezek mindegyike hormonokkal kapcsolatos, de jó hír, hogy ápolással megállítható. A hajhullás hormonális okai említésével el kell menni orvoshoz, hogy megtudjuk, mi a konkrét oka a hajvesztésnek és ha ezt tudjuk, akkor a megfelelő terápiával visszaállíthatjuk a hajkoronánkat. Használjunk fejbőr keringést élénkítő készítményeket, amelyek megerősítik a hajhagymák működését. Ha lehet, akkor olyanokat válasszunk, amelyek gyógynövényekből készültek, természetes alapanyagúak és erősítik a gyökereket. A hajhullás hormonális okai tehát visszafordíthatóak ápolással, így gyönyörű, egészséges lesz ismét a frizuránk.