érelmeszesedés

Támadás az érelmeszesedés ellen

A legtöbbet emlegetett betegség ez, de tudni kell azt is, hogy miként tehetünk ellene, hiszen megelőzhetjük, méghozzá nem is nehezen. Az érelmeszesedés már szinte mindennapos jelenség, leginkább 40 év felettieket érint, de fiatalabb korban is intézkedhetünk ellene. Kockázatát az egészségtelen életmód, a stressz, a mozgáshiány, a magas koleszterinszint, a kóros elhízás és a dohányzás is erősíti.

Valószínűleg nem tudta, de ahogy a fokhagymában, úgy a hagymában is megtalálható egy homocisztein nevű aminosav, ami B6 és B12 vitaminokkal együtt csökkenti a káros savakat, így megelőzheti az érelzáródást vagy az érelmeszesedést. Amint az erek rugalmassága csökken, a vérellátás romlik, kevesebb oxigén és vitamin jut oda, ahová kellene. Egészségünkért tegyük le a cigarettát, fogjuk vissza a húsfogyasztást és becsüljük meg sokkal jobban a zöldségeket, a gyümölcsöket, ha lehet nyersen! Az érelmeszesedés megelőzéséért ihatunk különböző gyógynövényekből teákat, de az is segít, ha többet mozgunk, mondjuk lassú sétákat teszünk.

Mofetta fürdő az egészség védelmében

Széndioxid szárazfürdő, amibe a beteg beleül és átadja magát a gyógyulásnak. Ez a mofetta fürdő, ami igazi balneológiai kincs, hiszen alkalmas érrendszeri, reumatológiai és mozgásszervi betegségek esetén is. Stimulálja az immunrendszert, a közérzetet általánosan javítja és értágító hatású, tehát tényleg kiváló segítség. A felszívódó gáz hatására a keringés fokozódik, a véráramlás nő és a szervek oxigénnel való ellátása javul. Kúraszerű alkalmazása esetén megszűnik a kínzó fájdalom és különféle pozitív hatásokról számolnak be.

A mofetta fürdő bár nem helyettesíti az orvos által előírt kezelést, kiegészítő terápiaként tökéletesen megállja a helyét. Már több mint 2000 éve is használták ezt a módot, mert jó a rekreációs hatása. Tökéletesen használható végtag verőér, visszér és nyirokér betegségeinél, emellett a cukorbetegségnél kialakult szövődmények kezelésére is alkalmas. Meggyőzőek a mofetta fürdő hatásai a Raynaud szindrómánál is, vagyis folyamatosan egyre többféle betegségnél lehetséges majd az igénybevétele.