porckopásra zselatin

Porckopásra zselatin helyett étrend-kiegészítőt

A porckopás kezelése számtalan módon történhet, szinte minden beteg más-más megoldásra esküszik. Azonban kevesen tudják, miszerint a porckopásra zselatin is létezik, bár sokan felteszik a kérdést, hogy ez használhat-e? Mint annyi mindenről, erről is jelentősen megoszlanak a vélemények.

Voltaképpen a zselatin egy állati eredetű fehérje, amit sertés- és marhacsontból, valamint bőrből állítanak elő. Nagyon sok kalcium és kollagén található benne. Emiatt jutnak sokan arra a következtetésre, hogy jó a porckopásra zselatin, hiszen képes megállítani a betegség folyamatát, illetve visszaadni a porcok rugalmasságát.

Viszont az ebben található kollagén nincs elemeire bontva, ezért egyáltalán nem biztos, hogy ettől az ízületek visszanyerik az egészségüket. Számos kísérletet végeztek már, hogy kiderüljön, valóban használ a porckopásra zselatin. De a kutatások során kapott eredmények meglehetősen ellentmondóak, egyetlen dolog egyezik mindegyikben, mégpedig az, hogy a zselatin fogyasztásának lehetnek mellékhatásai.

Okozhat fejfájást, emésztőrendszeri problémákat, felboríthatja a szervezet anyagcseréjét, felfújtság érzetét válthatja ki, étvágytalanságot, szorongást hozhat, egyeseknél pedig álmatlanságot idézhet elő. Tehát, könnyen előfordulhat, hogy reménykedünk abban, miszerint a porckopásra zselatin optimális megoldás, közben pedig beszerzünk magunknak más egészségügyi gondokat.

Ugyanakkor saját magunk is elkészíthetjük otthon a zselatin alapú porcerősítőt, ennek leírását megtaláljuk az artroflex.hu weboldalon. Mindenesetre, ha biztosra akarunk menni, porckopásra zselatin helyett ajánlott kipróbálni az Artroflex Plus porcerősítő készítményt.