Télikert építése elérhető áron

Mire jó a légkamrás polikarbonát?

Egy télikertet csodálatos helyiséggé lehet varázsolni megfelelő bútorokkal, gyönyörű virágokkal, kedves tárgyakkal. Ily módon a lakás alapterülete is jelentősen megnövelhető, tehát sokan építtetik meg ezt a pompás kertet, míg mások tanácstalanok, mert úgy gondolják, hogy ez számukra megfizethetetlenül drága. Pedig ez nem feltétlenül van így, habár a télikert árak valóban nem ismerhetőek pontosan, mivel mindegyik egyedi kialakítással, személyre szabottan készül.

Ráadásul számtalan tényező befolyásolja, a terasz mérete, a felhasznált alapanyagok, a tulajdonos által megszabott igények, valamint maga a kialakítás is. Egy dolog azonban biztos, mégpedig az, hogy a telikertepites.net weboldalon megismerhető szakértői csapatnál a télikert árak valóban korrekt módon vannak megszabva. Ha őket bízza meg a munkával, akkor biztosan nem kell majd rejtett költségeket és horribilis összeget kifizetnie. Ellenben kiváló minőségű munkát végeznek, a végeredmény pedig szemet gyönyörködtető új helyiség lesz.

Az egyik alapanyag, amivel a télikert árak esetleg változhatnak, a légkamrás polikarbonát, amit azért szoktak választani az ügyfelek, hogy védett legyen a terasz, de nagyon fontos szempont az is, hogy a fényt ne zárja ki. Sok szakember ajánlja ezt az anyagot télikertek, teraszok, előtetők fedéséhez. A polikarbonát legfontosabb jellemzői közé tartozik az, hogy a hőszigetelési értékét a vastagsága és a kamrák száma adja meg. A 16 mm-nél vastagabb légkamrás polikarbonát már rendelkezik hőszigetelési tulajdonsággal. Felvetődik a kérdés, hogy milyen spektrumú sugarakat enged át ez az anyag?

Nos, az UV-sugárzás 99-100%-t visszaveri, ami nagyon jó, mert a Nap sugarai mindent tönkretehetnek, kiszívják a kerti bútorok, ponyvák, festékek színét, a különböző műanyag felületeket is elöregíthetik. Van olyan légkamrás polikarbonát, amelyiknek csak az egyik oldala UV-védett, van, amelyiknek mindkettő. Magyarországon a víztiszta változat a legelterjedtebb, mert ezen nem lehet átlátni, de a fényt átengedi.