skót whisky

Minél idősebb, annál jobb a skót whisky

A hiedelmek szerint, a skótok nagyon zsugoriak. Ezt döntse el mindenki magának, egy azonban biztos, mégpedig az, hogy whisky főzésben nagyon jók. A skót whisky hatalmas elismerésnek örvend az egész világon. Megy is a versengés az amerikaiak, írek, japánok és skótok között, hogy mégis kié a legjobb változat!

Természetesen mindegyik a saját portékáját dicséri, ami nem is csoda, hiszen egyre kifinomultabb eljárásokat alkalmaznak a skót whisky előállítása során.

De ezt el lehet mondani a többi típus esetében is. A neves gyártók hűek maradnak a gyökerekhez, de a nagyobb kapacitás elérése érdekében, kénytelenek bevetni modern megoldásokat. Annyi szent, hogy a skót whiskyt sem szabad siettetni. Egy igazán minőségi típus hosszú évek során éri el azt a kiforrott, zamatos ízvilágot, ami miatt annyira kedvelik ezeket az italokat.

A skót whisky egyik legismertebb képviselője hazánkban is a népszerű Chivas Regal, amiből többféle korú változat rendelhető. Az alap a 12 éves, amit a 18-as követ és így tovább, amíg el nem érünk a 62 Gun Salute-ig, ami a prémiumkategóriát is felülmúlja.