Kifinomult műszerek

Megelőzhető a baj vezeték keresővel

A felújítás megkezdése előtt nem árt fényt deríteni arra, hogy hol húzódnak az elektromos vezetékek a falban. Bontáskor, fúráskor vezeték kereső nélkül könnyen bele lehet szaladni a kábelekbe, ami fokozottan balesetveszélyes, illetve a helyreállítás sem lesz valami egyszerű.

A régi épületek esetén különösen fontos, hogy óvatosan járjunk el, mert ha egy kicsit megcsúszik a kezünk, akkor a vésőgép azonnal átszakítja a vezetéket. A muszeroazis.hu webáruházból többféle vezeték keresőt rendelhetünk.

A zajgenerátorral ellátott modell egyszerű, de nagyon hatékony és éppen ezért vált ennyire népszerűvé. A vezeték kereső mellé nem árt beszerezni egy csőkeresőt is, mert a vízvezetékekben is könnyen kárt lehet tenni, amit még nehezebb helyrehozni. Egy repedt cső jelentős anyagi kárt okozhat az épületben.

Ezek a kellemetlen helyzetek egyszerűen elkerülhetőek a cső- és vezeték kereső használatával, amelyekhez kedvező áron lehet hozzájutni. A műszer a csatlakozások azonosítására is alkalmas, illetve megállapítható a kábeleken belüli erek típusa is.