mandulaliszt

Mandulaliszt kenyérhez, pizzához

Sok háziasszony hosszú éveken át csak a finomra őrölt fehér lisztet használja az ételekhez, pedig ennek rengeteg alternatívája is megtalálható a piacon. Az egyik ilyen például a mandulaliszt, ez kalciumban, E-vitaminban és egyszeresen telített zsírsavakban rendkívül gazdag, valamint igazán magas fehérjetartalommal is büszkélkedik.

Ezekkel a tulajdonságaival számos jótékony hatást gyakorol azok szervezetére, akik rendszeresen fogyasztják. A magas fehérjetartalmának köszönhetően, a mandulaliszt a vegán és a vegetáriánus étrendbe is remekül beilleszthető. A benne fellelhető kalcium például nélkülözhetetlen a szervezet helyes működéséhez.

Az E-vitaminról tudni kell, hogy megköti a szabadgyököket, antioxidáns hatásával pedig segíti az érfalak rugalmasságának a megőrzését. A mandulaliszt fontos szerepet játszik a szív- és érrendszer optimális működésében, a telítetlen zsírsav tartalmával.

Az emésztő és bélrendszer ideális funkcionálásához is hozzájárul a magas rosttartalmával a zsírtalanított mandulaliszt és a benne található fehérjék a sejtek megújulását szolgálják, de nélkülözhetetlenek az izmok felépítésében, energiát adnak, valamint támogatják az immunrendszer egészségét.

Minden olyan péksüteményhez, kenyérhez, pizzához, süteményhez kiváló a mandulaliszt, amihez jól illik az édeskés íz. Rendkívül változatosan fel lehet használni, próbálja ki Ön is! Ehhez csupán meg kell rendelnie a bulkshop.hu webáruház kínálatából a mandulalisztet, ezután rövid idővel már süthet-főzhet belőle.