láthatósági mellény

Láthatósági mellény többzsebes változatban

Hogyha szeretnénk elrejtőzni, akkor előnyös az olyan öltözék, amivel beleolvadhatunk a környezetbe. De forgalmas körülmények között sokkal biztonságosabb, hogyha láthatóak maradunk.

A láthatósági mellény közlekedés közben is hasznos. Például kerékpározás közben is érdemes viselni alkonyatkor vagy az esti órákban, amikor már gyengék a látási viszonyok. Ha mindenki így tenne, akkor számos közúti balesetet el lehetne kerülni.

Munkakörnyezetben szintén kiemelten lényeges, hogy az ott dolgozók időben észrevegyék egymást. Egy nehézgépkezelőnek ezáltal könnyebb beazonosítania, hogy a munkatársa milyen távolságra helyezkedik el a géptől.

A láthatósági mellény színe általában neon zöld vagy sárga. Ezek a színek szinte egyáltalán nem fordulnak elő a természetben, ezért olyan könnyű felfigyelni arra, ha valakin láthatósági mellény van. Ezen kívül fényvisszaverő csíkkal is el van látva, ami azonnal „világítani“ kezd, amint rávetül a fény. A láthatósági mellény tökéletesen megfelel a szabadtéri munkához.