Kompakt eszköz a programozható tápegység

Az elektronikus berendezések tesztelése kifinomult műszereket kíván. A programozható tápegység rengeteget fejlődött az elmúlt évek alatt. Ez többek között a modern alaplapgyártásnak is köszönhető.

Éppen emiatt kompakt eszközöknek számítanak, de ez nem volt mindig így, mivel régebben nagyobbak voltak és több helyet foglaltak. A méret kisebb lett, azonban a programozható tápegység tudása nagyobb.

Minden probléma nélkül terhelhető a megadott értékeken belül, mivel a beépített ventilátort egy erre a célra kifejlesztett szoftver működteti, ami többek között figyelembe veszi a környezeti hőmérsékletet is és ennek megfelelően változtatja a fordulatszámot. USB-n keresztül számítógéphez csatlakoztatható. Így még egyszerűbben adhatóak meg a ki- és bekapcsolási időszakok.

A kínálatban jelenlévő programozható tápegység távvezérlési opcióval is el van látva, ami még változatosabbá teszi a felhasználhatóságukat. A hosszú élettartam érdekében, túlfeszültség-védelemmel is el van látva a programozható tápegység.