szervestrágyaszóró

Hasznos berendezés a szervestrágyaszóró

Amikor cél az évenkénti terméshozam növelése vagy legalább szinten tartása egy adott földterületen, akkor van alternatívája a műtrágya használatának. Régen még alapvető volt a szerves komponensek, vagyis az instálóban keletkező alom visszajuttatása a természetbe. Ennek előnyeit igyekeztek újból életre kelteni a szervestrágyaszóró fejlesztésekkel.

Az alapvető probléma, hogy az állatok által termelt anyagok, amik gyakran szalmával együtt használhatóak fel, hajlamosak nagyon összeállni és ezért nem lehet azokat apró részekre szétszedni, ami gyors komposztálódást eredményezne. Ellenben, a szervestrágyaszóró készülékek eleve úgy lettek létrehozva, hogy ezt a problémát orvosolják.

Függetlenül attól, hogy turbinás vagy tépőhengeres kivitelről van szó, a szórófejek oly módon dolgoznak, ami alaposan széttépi a nagyobb darabokban lévő trágyakomponenseket is. Ilyen formában, a szervestrágyaszóró optimális terítést végez a talajfelszínen, ami ezt követően beforgatva, vagy helyben hagyva ugyanúgy képes lebomlani és a növényeket táplálni.