gyémánt vágókorong

Gyémánt vágókorong vákuumos forrasztással

A vágási teljesítményen nem változtat a gyártási technológia. Ez sokkal inkább az élettartam miatt lényeges. A gyémánt vágókorong készülhet szinterezéssel. Ilyenkor a szegmens teljes magasságban elhasználható.

Legfeljebb 350 mm átmérőig találhatunk ilyen korongokat. A lézerheggesztett gyémánt vágókorong sem ritka. Ez már a vizes és a száraz vágást is lehetővé teszi. Viszont nagyjából az 1-1,5 mm kopást követően, a szegmenses rész már nem vág.

A keményforrasztással készült korongok kizárólag vízhűtéssel használhatóak. A jelenlegi legmodernebb technológiát a vákuumos forrasztás jelenti. Az így készült gyémánt vágókorong magába száraz és nedves vágásra egyaránt alkalmas. Teljesítményben felülmúlja az eddig felsoroltak mindegyikét.

Rendelés esetén a szegmens formáira is figyelnünk kell, amelyek például lehetnek sűrű vagy ritka fogazásúak. A kialakítás a hűtésben és a vágás minőségében játszik fontos szerepet, illetve ez határozza meg, hogy kemény vagy puha anyaghoz használható a gyémánt vágókorong.