bor

Ellenállhatatlan zamatú bor

Szerte a világban nagyon sokféle szeszes italt fogyasztanak. De talán nem túlzás kijelenteni, hogy az egyik legszélesebb körben fogyasztott nedű a bor. Nagyon sok fajta gyümölcsből készülhet ez, de természetesen a hagyományos alapanyagnak a szőlő számít. Hazánkban a szőlőtermesztésnek és a bortermelésnek évszázados hagyománya van.
Nem is csoda, hogy sokan úgy ismerik Magyarországot, mint a finom bor hazáját. Országunk a középkorban is borkészítő nagyhatalomnak számított, és a pozícióját a mai napig őrzi. Olyan magas minőségű borokat köszönhet a világ hazánknak, amik valóban egyedülálló ízzel bírnak. Nem lehet ellenállni például a villányi, vagy a budai borvidékről, tokaj hegyaljáról és sok más egyéb híres bortermelő vidékről származó finomságnak.

Melyiket érdemes mindenképp kipróbálni? Nos, ugye a bor többféle lehet: van száraz, félédes, félszáraz és édes bor is, illetve ott van a vörös, fehér és rosé fajta. Az Idrinks oldalán megvehető magyar nedűkön kívül kaphatók a francia, spanyol, olasz és portugál különlegességek egyaránt.