Beltéri egység

Beltéri egység a tökéletes vételért

Az analóg jeltovábbítás már a múlté. Egyre ritkábbnak számít ez a fajta szolgáltatás. Viszont a digitális jel vételére nem képes minden TV készülék. A mai modern modellekben már megtalálható beépítve a DVB-C tuner. Viszont a régi képcsöves tévék esetében szükséges egy beltéri egység használata.

Szerencsére ezek nem kerülnek sokba és a használatuk is egyszerű. Ugyanúgy távirányítóval kezelhetőek, akárcsak maga a televízió. Azonban nem mindegy, hogy milyen típus kerül kiválasztásra, mert többféle beltéri egység létezik. Ez lényegében azért van így, mert a szolgáltatók által közvetített jel típusa sem megegyező.

A DigiTV szolgáltatóval van talán a legegyszerűbb dolgunk, hiszen nagyjából 100 kódolatlan programot nézhetünk egy egyszerű DVB-C beltéri egység által. UPC esetén is használhatóak ezek a modellek, viszont már sokkal kevesebb csatornára számíthatunk.

Hogyha többet szeretnénk nézni, akkor Mediacard-ot kell igényelnünk. A Telekom viszont az IPTV szolgáltatását részesíti előnyben, amihez mellékel egy IPTV boxot. A DVB-C beltéri egység itt már nem túl hasznos.