Kitűnő felnik

Az acélfelni előnyei és hátrányai

Az anyagát tekintve rendkívül ellenállónak számít. Nem éppen elpusztíthatatlan az acélfelni, viszont sokkal jobban bírja a gyűrődést az alumíniumnál. Mindkét változatnak megvan a maga előnye és hátránya. Mivel az alumínium könnyű és jobban alakítható, ezért nagyon elterjedté vált manapság, viszont könnyebben karcolódik, és sokkal nehezebb a javítása.

Egy felütött acélfelnit ennél jóval egyszerűbb kiegyenesíteni. Mivel nagyobb a súlya, ezért jobb tapadást biztosít a csúszós, havas úton. Nagyon sokféle méretben lehet rendelni az alu-felni.hu webáruházból és egészen egyedivé varázsolható a kinézete, a műanyag dísztárcsáknak köszönhetően. Ezeket csak egyszerűen rá kell pattintani a felni belső peremére és jó esetben nem fogjuk elhagyni. Azonban már nagyon sokan láttuk, amint a dísztárcsa egyszerűen leválik a kerékről és a saját belátása szerint indul útnak.

Ezt meg lehet akadályozni, hogyha az alufelnihez kábelkötegelővel rögzítjük a dísztárcsát. Így már garantáltan nem fogjuk elhagyni, csupán az a kérdés, hogy ennek módszernek a kinézete kit, mennyire zavar. Az acélfelni tehát egy ideális megoldás azoknak, akik nem szeretnének könnyíteni az autó súlyán, ellenben strapabíró kivitelre van szükségük, és emellett a jobb tapadás is fontos szempont számukra. A webáruházban autómárkák szerint lehet kiválasztani a kívánt acélfelnit.

Hazánkban elég népszerű márkának számít a jó ár-érték aránya miatt az Opel. Ennek tekintetében szép számmal akad Opel felni a termékek között. Természetesen nemcsak acél, de alumínium változatok is vannak a webáruház virtuális polcain. Bár az alu modellek némelyike már felér egy-egy műalkotással, hiszen a CNC technológia nem ismer határokat, ezért érdemes észszerűen választani. Tény, hogy a nagyobb mindig mutatósabb, de megeshet, hogy nem illik az autóhoz, mert túlságosan kilógna az összképből az ilyen Opel felni, ráadásul ez nagyban befolyásolja az irányítást is. A tökéletes Opel felni kiválasztása során mérvadó lehet az agyátmérőtől kezdve a szélességen át egészen a besajtolás mélységéig minden adat.