hódfarkú cserép

Amit a hódfarkú cserép telepítéséről tudni kell

Aki a ház fedésén töri a fejét, többféle megoldás közül válogathat. Manapság nagy népszerűségnek örvend a hódfarkú cserép. Mi teszi ezt annyira különlegessé? Ezt főleg akkor választják, amikor a cél a kettős cserépfedés. Ekkor a tető minden pontján legalább két réteg cserép védi az épületet. Egy megbízható, tartós technika, amit épp ezért rengetegen választanak.
A strapabíró jelleget pedig fokozza, hogy a lécek felett három réteg található egymáson. A hódfarkú cserép alkalmazásával elérhető a jó vízzárás. Az íves, valamint kúpos tetők fedésére is remekül használható. Ha valaki a hódfarkú cserép mellett akar dönteni, nem szabad elfelejteni, hogy a használati technikája miatt, illetve a több rétegből eredendően egy igen erős tetőszerkezetre van szükség.

A megoldás sok anyagot és sűrű lécezést igényel. Előnye, hogy egységes fedésképet biztosít, és a megfelelő rögzítő elemekkel kiegészítve viharállóvá teszi a tetőt. A mai modern hódfarkú cserép ismérve, hogy megnövelt ásványtartalommal bír az alapanyaga, ami azt jelenti, hogy a felületvédelem még profibb. Annak is örülni lehet, hogy fokozottan öntisztuló a felszíne és hosszantartó, fakulásmentes, UV-álló adottsággal rendelkezik.

A csempe és a járólap, mint fontos építőanyag

Amikor felületfedésről van szó a házban vagy lakásban, akkor fontos kérdés, hogy milyen lesz az árnyalat és a szín. A csempe és a járólap tipikusan azon építőanyag típusok, amiknél ez a két tulajdonság nagyon fontos. Az örök dilemma, hogy ennek a kettőnek a felülete matt vagy épp fényes legyen. Az utóbbihoz arra van szükség, hogy a fény egy bizonyos százaléka visszaverődjön az építőanyag felületén.
Minél egyenetlenebb ez, annál inkább mattnak látszik az anyag, és minél egyenletesebb, porózusmentesebb, annál jobban fényesnek látjuk az adott felületet. Az építőanyag kiválasztásakor ezzel érdemes tisztában lenni, hiszen csakis így hozható meg az a döntés, ami minden téren megfelel az igényeknek. Mind a két típusú építőanyag megvehető a Piramis Építőház cégtől, amelyik magas minőséget és gyors házhoz szállítást garantál.