zuhanypanel

A zuhanypanel bekötésének a menete: ezekre figyelj!

Egy kellemes zuhany mindig frissítő érzést nyújt. Feltéve akkor, ha a körülmények megfelelőek. Szerencsére zuhanypanel a bekötése kis gyakorlattal is kivitelezhető feladat. A kiválasztása során nem szabad felületesnek lennünk, hogyha szeretnénk a kellemetlenségeket elkerülni a későbbiekben. Néhány dologra mindenképp figyelni kell, főként az elhelyezést és a működést illetően. Elsőkörben nem árt tisztázni, hogy mi is az a zuhanypanel. Úgy is tekinthetünk rá, mint a hagyományos zuhanygarnitúra kibővített változatára.

Nemcsak egy gégecsövet és egy zuhanyrózsát kapunk a pénzünkért, hanem számos egyéb funkciót, nem beszélve arról, hogy az adott változat, akár tárolókat, polcokat, de még tükröket is tartalmazhat. Igen, nagyon fontos, hogy miként néz ki az adott típus, hiszen sokféle dizájn közül választhatjuk ki azt, amelyik tökéletesen illik a helyiség arculatához. De ne feledjük azt sem, hogy léteznek termosztátos, hidromasszázs panelek is, illetve ezek kombinációja is beszerezhető.

Miként történik a beszerelés?

A termosztátos típus előnye a keverőcsappal szemben egyértelmű. Állandó vízhőmérsékletet biztosít, abban az esetben is, ha egy másik helyiségben megnő a vízfogyasztás. A hidromasszázs panelek esetében változtathatjuk a víz irányát és a masszázs erősségét. A sarok zuhanypanel akkor előnyös, ha a zuhanykabin már nem fér be. Ennél a típusnál is számíthatunk a fej- és oldalzuhany lehetőségére. A kategória csúcsát a LED-es, aromaterápiás, Bluetooth-os panelek jelentik.

A felszereléshez nincs szükség speciális szerszámokra. Tulajdonképpen egy fúró, tömítőszalag és csavarhúzó elég is lesz. A tömítőszalag a fali kiálláshoz kell, ahonnan a vízvétel történik. Erre kell a hideg és meleg víz fali csatlakozóit behajtani. Ezután a megfelelő helyen el kell készíteni a furatokat, amelyekbe tiplik kerülnek a panel rögzítése érdekében. A további rögzítőelemmel és tartozékkal az adott típushoz mellékelt útmutató szerint kell eljárni. Ha nem boldogulunk vagy nem szeretnénk babrálni a felszereléssel, akkor nyugodtan rábízhatjuk egy szakemberre is a felszerelést.