pompom

A pompom, mint érdekes kiegészítő

A szőrgolyók sokféleképpen felhasználhatóak és számos kézműves projektben jól jönnek. A pompom mindig divatos, sok helyen láthatjuk, mindenféle ruhadarabot díszíthet bármelyik évszakban. Készülhet természetes szőrméből, akrilból és más anyagokból. Díszíthet kalapokat, sálakat és pulóvereket, de bármi mást is.

A piacon különböző típusú pompomok kaphatóak. A legpuhább és legkellemesebb tapintásúak valódi szőrméből készülnek. A természetes szőr általában nyúl vagy mosómedve bundájából származik, mert ez a két legnépszerűbb szőr forrása a pompomoknak. Az ilyen kiegészítők jellemzői a gyönyörű, természetes árnyalatok és az érdekes színhatások. A természetes szőrgolyók alternatívái a mesterséges termékek, amelyek általában akrilból készülnek.

Az igényektől és a tervezett felhasználástól függően, többféle méretben kaphatóak. Függetlenül a szőrme típusától, mindig figyeljünk arra, hogyan készül a pompom és milyen a belseje! Ahhoz, hogy szabályos, kerek és telt legyen, belülről megfelelően meg kell tölteni. Ez különösen fontos a sapkák esetében.