mozgásfejlesztő játékok

A mozgásfejlesztő játékok szerepe a gyermek fejlődésében

Az információ és az új technológiák századában élünk. A modern gyermekek egyre több időt töltenek otthon a számítógép és az okostelefon előtt, nem érezve a késztetést arra, hogy a mozgásfejlesztő játékok valamelyik formájában vegyenek részt, vagy csupán egy jót sétáljanak a friss levegőn.

A rendszeres és mérsékelt testmozgás azonban minden szervezetnek rendkívül fontos. A mozgásfejlesztő játékok pozitívan hatnak a gyermekek fejlődésére. Nem csoda, hogy azt mondják: „mozgás az élet”.

Hiszen a rendszeres testmozgás segítségével, a kicsik képesek fokozni az immunitásukat, erősíteni az egészségi állapotukat, szívósakká és fürgévé válnak. A szabadtéri foglalkozások szerepe felbecsülhetetlen a gyermek fizikai fejlődésében.

Az ilyen mozgásfejlesztő játékok megtanítják a kicsiket a testük irányítására, javítják a motoros képességeket és segítenek az új készségek fejlesztésében. Ezen kívül megtanulnak kölcsönhatásba lépni másokkal, legyőzik a gátlásaikat és persze új ismereteket szereznek a világról.