futóbicikli

A futóbicikli sokrétű előnye

Az egyensúlyra és a mozgás fejlesztésére érdemes kiemelt hangsúlyt fektetni, mert a kicsik nemcsak pillanatnyilag, hanem hosszútávon is nagy előnyét láthatják ennek, még akár a tanulásban is. Ha pedig ezt egy futóbicikli segítségével valósítjuk meg, akkor egyúttal egy remek szórakozási és közlekedési lehetőséget is biztosíthatunk a számukra.

Hiszen nincs is jobb móka, mint néhány láblökés után, szinte csak suhanni a játszótér vagy éppen a bölcsi, ovi felé. A futóbicikli egyébként az egyik legjobb eszköz az egyensúlyozás művészetének elsajátítására, hiszen óriási biztonságérzetet ad, hogy a használata közben bármikor le lehet tenni a lábakat és megállni.

Ez a hagyományos bringák esetében sokkal nehezebb és időigényesebb, éppen azért, mert pedálozni is kell közben. Ehhez pedig már nagyobbnak, ügyesebbnek kell lenni, míg a futóbicikli hajtásához elég az, ha a kis tulajdonosa már stabilan áll a lábán és a futás sem okoz különösebb gondot.

Pedálos kerékpárokat nem is igazán készítenek 3 éven aluliaknak, de a futóbicikli már 1,5 éves kortól használható, ami még a szülőknek is nagy terhet vehet le a válláról, hiszen nem nekik kell cipelniük a gyerkőceiket, ha éppen nincs kedvük gyalogolni.

A futóbicikli társaságában élvezettel fognak egyedül közlekedni, így anya és apa is sétálhat nyugodtan, már amennyiben merik hagyni, hogy a kicsi előre guruljon és meg tudják vele értetni, hogy az útra semmilyen körülmények között ne menjen le nélkülük. Ez némi időt igényel, de így a futóbicikli még a felelősségtudat kialakításához is hasznos lehet.