dísznövények

A dísznövények a belső terekben

Az esztétikus környezet elengedhetetlen, hiszen a kedélyállapothoz nagyban hozzájárul a lakásban megteremtett hangulat. Ebben lehetnek segítségünkre a dísznövények, amelyek különleges esztétikájukkal szinte bárkit levesznek a lábukról.

Gyakran merül fel a kérdés, hogy a lakásba miért van szükség növényekre, hiszen kint elég fával és bokorral találkozhatunk. A válasz roppant egyszerű. A belső terekben elhelyezett virágok nagyban növelhetik a szépérzetet, valamint rendkívüli előnyökkel rendelkeznek. Tudományosan bizonyított tény, hogy a dísznövények képesek javítani a koncentrációt, segíthetnek oldani a nagyobb fokú stresszt és még a teljesítőképességre is hatással lehetnek. Emellett muszáj megemlítenünk, hogy a dísznövényekkel tudjuk egy kicsit növelni a levegő páratartalmát, ami a fűtésigényre is kihathat.

Továbbá, egy kutatásnak köszönhetően beigazolódott, hogy azokban a helyiségekben, ahol megtalálhatóak a dísznövények fajtái, egy átlagos szobához képest nagyjából 50%-al kevesebb baktérium található a levegőben.